Guitars101 - Guitar Forums banner
81 - 100 of 164 Posts
Po sprawdzeniu większej liczby plików do pobrania... Spodziewałem się, że wszystkie będą stratne, ale mam kilka dobrych, rzeczywistych BEZSTRATNYCH, więc dzięki za to... szkoda, że stratny był pierwszym, który znalazłem... ponieważ jest tu kilka dobrych, prawdziwych FLACów... może to ci umknęło... idk... ale wybaczam ci...

Nazywam to tak, jak widzę... więc ten wątek w końcu nie jest całkowicie zmarnowany... w każdym razie...
Wiesz, rozmiar pliku może czasami być wskazówką, czy program jest stratny, czy bezstratny, zanim w ogóle uruchomisz go przez analizator widmowy... to znaczy, jeśli program ma 115 MB vs 650 MB... może być stratny... cieszę się, że znalazłeś coś, co ci się podobało

Discussion starter · #84 · (Edited)
Ten facet prawdopodobnie też nie zdaje sobie sprawy, że czasami obieg materiału bezstratnego miał celowo obcięte wysokie tony ze względu na szumy, więc podczas badania widmowego może wydawać się stratny, podczas gdy w rzeczywistości tak nie jest. To nie była koncepcja, którą ten facet przedstawił, to było jego nastawienie. Zawsze będą trolle :)

Oto najnowsza aktualizacja zrzutu linków...

Ci, którzy znają moje wysiłki, wiedzą, że nie tylko wrzucam ponownie, ale starannie kuruję każdy z nich, weryfikując informacje o show, daty, miejsca, pochodzenie itp., i słuchając każdego show przed opublikowaniem, naprawiając braki, tłumiąc piski sprzężeń zwrotnych itp. oraz poprawiając problemy ze śledzeniem, takie jak luki, nieprawidłowo nazwane pliki, nakładki, złe przejścia między utworami itp.

Zatem, nawet jeśli masz już pokazy na tej liście, możesz stwierdzić, że moje kopie mogą naprawić niektóre rzeczy "nie tak" w wersji, którą posiadasz.

View attachment 125226
Alanis Morissette (19961003 New Orleans, LA) [115]

Nieprawidłowy link do pobrania
Ten plik mógł zostać usunięty lub wygasł. Ten błąd może również wystąpić, jeśli link do pliku jest nieprawidłowy.
Proszę skontaktować się z pomocą techniczną, jeśli potrzebujesz dalszej pomocy.

Discussion starter · #88 ·
Alanis Morissette (19961003 New Orleans, LA) [115] Nieprawidłowy link do pobrania Ten plik mógł zostać usunięty lub wygasł. Ten błąd może również wystąpić, jeśli link do pliku jest nieprawidłowy. Prosimy o kontakt z pomocą techniczną, jeśli potrzebujesz dalszej pomocy.

Discussion starter · #89 ·
Alanis Morissette (19961003 New Orleans, LA) [115]

Ten plik mógł zostać usunięty lub wygasł. Ten błąd może również wystąpić, jeśli link do pliku jest nieprawidłowy.
Nie wiem, dlaczego zamieściłeś to samo trzy razy, ale link działa dobrze:

Ten facet prawdopodobnie też nie zdaje sobie sprawy, że czasami krążący materiał bezstratny miał celowo obcięty górny zakres z powodu szumu, więc podczas badania spektralnego może wydawać się stratny, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest. To nie pomysł, który ten facet przedstawił, ale jego nastawienie. Zawsze będą trolle :)
Uwielbiam, gdy ignoranci próbują udawać, że wiedzą, o czym mówią... No cóż.
Ten facet nie wie nic o tym, o czym mówi; po pierwsze "clipping", czyli "brickwalling", opisuje brak dynamiki w nagraniu, gdy wszystkie poziomy są wypychane do czerwoności i wygląda to całkowicie płasko tam, gdzie powinna być dynamika w WAV - nie ma to nic wspólnego z cyfrową "kompresją" do "stratnej". Sprawdź to w Google, a zobaczysz, że mam rację. Słowo, którego szuka, to 'obcięty' - jeśli nagranie jest "obcięte" - jest stratne, nie może być "obcięte" i jednocześnie "bezstratne"... No cóż, znowu. Po drugie, ilekroć pojawia się pytanie "Bezstratny" vs. "Stratny" - przepuszczam to nie tylko przez spektrogram lub Spek, ale także używam auCDtect, Spectro, Tau Analyzer itp... co potwierdzi, czy jest to MPEG czy CDDA... Wow, arogancja tej osoby jest dorównywana tylko przez jej ignorancję...
To, co mówi, nie ma sensu, ponieważ "clipping" nie oznacza tego, co ta osoba myśli, że oznacza... Twoja ignorancja wychodzi na jaw...

Nie jestem pewien, dlaczego zamieściłeś to samo trzy razy, ale link działa dobrze:

Kiedy klikniesz na link [115] - spróbuj tego linku - pojawia się ten komunikat... spróbuj kliknąć z pastelink i zobaczysz...

Nie wiem, dlaczego zamieściło to tyle razy, zamieściłem to tylko raz... jakiś błąd....

Jesteś tylko głupią małą suką, która nic nie wie... Pokaż mi, gdzie żebrałem...? Głupi skurwiel.... O nic cię nie prosiłem - tylko wskazywałem na zły link... wow jesteś naprawdę kawałkiem gówna.

Trzeba być naprawdę nieszczęśliwą osobą, żeby tak się zachowywać... Mam nadzieję, że nadal będziesz nieszczęśliwy i zgnijesz w tym życiu... wyraźnie jesteś....

@fz789 Jestem naprawdę szczęśliwy, że są tacy mili ludzie jak Ty, którzy dzielą się swoimi bootlegami z innymi. Wielkie dzięki za Twój wysiłek!

(DFTT... Nie karm trolla...)

górne pasmo celowo obcięte ze względu na szumy, więc podczas badania spektralnego może wydawać się stratne, podczas gdy w rzeczywistości tak nie jest.
Jest całkowicie jasne, że w kontekście tego stwierdzenia "górne pasmo ... obcięte" odnosi się do redukcji górnych częstotliwości (szczególnie w kontekście redukcji szumów) sygnału audio, a nie do obcinania amplitudy spowodowanego przeciążeniem lub nadmierną kompresją (kompresja amplitudy, to znaczy) sygnału. Wszystko to może zakłócać działanie algorytmów, które oceniają cyfrowe audio pod kątem tego, czy przeszło ono kompresję stratną (kompresja rozmiaru pliku cyfrowego, to znaczy).
(tldr: fz789 wie, o czym mówi i jasno to przedstawia)

81 - 100 of 164 Posts