Guitars101 - Guitar Forums banner

Journey - 1980-10-13 - Tokio, JP (AUD/FLAC)

Tags
journey
3.6K views 6 replies 6 participants last post by  ColdWind  
#1 · (Edited)
Journey - 1980-10-13 - Tokio, JP
(Publiczność FLAC)

POCHODZENIE:
Srebrne płyty CD Calm & Storm > EAC (Tryb bezpieczny, korekcja przesunięcia) > WAV > TLH (aby przetestować pod kątem strat i innych problemów) > Audacity (aby wyświetlić przebieg, osadzić metadane/tytuły utworów i informacje, a następnie zakodować) > FLAC 8 > TLH (aby sprawdzić pod kątem SBE i utworzyć i zweryfikować nowe pliki ffp i md5) > ty

SZCZEGÓŁY:
Artysta: Journey
Data: 13 października 1980 r.
Miejsce: Nakano Sunplaza
Tytuł: Line Of Departure
Etykieta: Calm & Storm
Źródło: AUD (Low Gen)
Format: FLAC
Płyty CD: 2
Grafika: Tak (pełne skany 300 dpi do pobrania)
Rozmiar: 630 MB
Długość: 100:08:04

SETLIST:
CD 1:
101. Where Were You
102. Just The Same Way
103. Lovin' You Is Easy
104. Too Late
105. Of A Lifetime
106. Kohoutek
107. People And Places
108. Precious Time
109. Lights
110. Stay Awhile
111. Dixie Highway
112. Homemade Love
113. Anytime

CD 2:
201. Walks Like A Lady
202. Neal Schon (solo na gitarze)
203. La Do Day
204. Ross Valory (solo na basie)
205. Steve Smith (solo na perkusji)
206. Lovin', Touchin', Squeezin'
207. Wheel In The Sky
208. Any Way You Want It
209. I'm Cryin'
210. Line Of Fire

Ten dźwięk z publiczności jest moim zdaniem doskonały. Nie ma obcinania dźwięku, a przebieg wygląda idealnie również do przyszłego remasteringu. To niezmieniona kopia prosto ze srebrnych płyt CD, która jest dziś przesyłana. Mój przyjaciel, "techtuts", wykonał remaster nagrania z publiczności, które wkrótce przesła tutaj na Dime.

Jedną z wspaniałych rzeczy, które słyszę w tym nagraniu, jest miks instrumentów i to, jak dobrze słychać wszystkich grających i śpiewających. Gitara Neala jest czysta i w twojej twarzy, wokal Steve'a Perry'ego jest dokładnie tam, gdzie można go łatwo usłyszeć, a reszta zespołu, Steve Smith, Gregg Rolie i Ross Valory, są słyszalni równomiernie w miksie.

Publiczność cieszy się z pokazu i można ją usłyszeć, ale w żaden sposób nie przeszkadza i nie podczas muzyki. Taper musiał też mieć świetne miejsce, ponieważ na wideo widać całą publiczność stojącą i klaszczącą przez cały czas trwania pokazu. Ale niewiele z tego słychać w tym nagraniu, a jeśli tak, to nie często i nie przeszkadza w piosenkach. Ogólne wrażenia ze słuchania to dobrze zmiksowany show i taki, który brzmi doskonale i można go podkręcić. To nie jest show, którym "musisz się cieszyć". To show, którym będziesz się cieszyć.

W dźwięku jest kilka zmian, ale w większości jest on spójny. W piosence "Dixie Highway" prawdopodobnie nastąpiło przewrócenie taśmy i dodano krótki, kilkusekundowy klip z dźwięku DVD, aby załatać i uzupełnić całość. I to też płynne przejście. A dwa ostatnie utwory, "I'm Cryin'" i "Line of Fire", pochodzą z tego samego źródła DVD, jak się wydaje, aby utworzyć kompletny show. "I'm Cryin'" zaczyna się od źródła taśmy z publicznością, ale przełącza się na źródło SB (wideo), gdy taperowi kończy się taśma, jak przypuszczam. Myślę, że taper nie dostał tych ostatnich piosenek, więc wypełniają je dźwiękiem SB (wideo). Cholera, kamerzyści kręcący show ledwo je dostali, a wideo jest niesamowite, ale bardzo nietypowe, ponieważ jest to jedno ujęcie kamery poruszające się po całej scenie. Myślę, że pomyśleli, że po "Any Way You Want It" show się skończył? Dzięki Bogu za samotnego operatora kamery!

I to prowadzi mnie do części o tym, że ten show rzekomo jest show z 1980-10-11. To błąd, który popełniła wytwórnia. To show z 1980-10-13, który od dawna został potwierdzony. Wiedziałem, że to nie będzie 11. data, kiedy została zamówiona przez strony, które ją otrzymały. Jedyna noc, która kiedykolwiek została sfilmowana z tego japońskiego etapu trasy i kiedykolwiek ujrzała światło dzienne, to 13. data. Ten show był przekazywany od dziesięcioleci ze wszystkimi rodzajami dat podanymi w filmie. Najczęściej jest błędnie nazywany Osaka 1980-10-10, ale są też inne daty. Steve Perry wyraźnie kilkakrotnie woła do publiczności "Tokio" w programie. Ale zbyt wiele osób zbyt wiele razy wydaje się pomijać "Tokio", gdy udostępniają ten program, który ma Osakę na grafice wielu kopii DVD i błędne informacje są często przekazywane dalej.

Dźwięk nie wygląda na taki, który kiedykolwiek był wyrównywany i to czyni go jeszcze większym klejnotem. Zdecydowanie jest to taśma niskiej generacji, jeśli nie z taśmy matki. Taper, "Miracle Man", wydaje się mieć powiązania z wytwórnią, która wydaje show. Nie mogę powiedzieć, że to fakt, ale wydaje się, że to od niego dostają niektóre taśmy. Ale posiadanie tego, co wydaje się być srebrnymi dyskami nieedytowanego dźwięku, jest wspaniałym plusem w mojej książce. Tego chcemy.

Nie było brickwallingu przebiegu dźwięku, jak zrobiła to Tarantura na ostatnich srebrnych płytach Kanagawa, Japonia z 1982-04-17, które tutaj przesłałem. Tarantura, miejmy nadzieję z niewiedzy i nie wiedząc, że to robią, pogorszyła dźwięk dla tego pokazu i wszelkich realnych szans na jego naprawę. Nadal można się nim cieszyć, ale zepsuli to i to wstyd. Naprawdę mam nadzieję, że nie zrobiliby tego celowo. Ale materiał z wytwórni Calm & Storm, który widziałem do tej pory, był nieedytowany, jestem pewien i tak czy inaczej, nie został zrujnowany przez zabawę z korektorem.

Jak wspomniałem, mój przyjaciel, "techtuts", wkrótce przesła swój remaster pokazu. A jeśli jesteś fanem Journey i chcesz znaleźć wspaniałe, darmowe i rzadkie pokazy RoIO; sprawdź jego nową stronę. To kopalnia złota pokazów Journey! Możesz znaleźć Dixie Highway pod następującym linkiem:
Dixie Highway - Strona indeksu

lustro:

lustro: